Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

ALKA VUICA NA METI HEJTERA ZBOG PETOKRAKE: Iznenadile su me negativne rekacije

Nakon vijesti da se učlanila u SDP Hrvatske kantautorica Alka Vuica u gostovanju u jednoj emisiji otkrila je pojedinosti svoje odluke, ali i iznenađenje količinom negativnih komentara na njenu fotografiju sa petokrakom zvijezdom.

-Uvijek sam dijelila vrijednosti s ljevičarima i socijaldemokratima i cijeli život sam bila ljevičarka. Krajnje je vrijeme da učinim nešto dobro i upotrijebim svoje ime da pomognem ljudima da bolje žive – objasnila je Alka i dodala kako nije isključila opciju da se nađe na izbornoj listi.

Alka je rekla kako ona ne želi biti predsjednica Republike Hrvatske, no želi se baviti lokalnom politikom jer je uznemirava život na nivou.

-To treba prepustiti mlađim snagama – rekla je za predsjedničku kandidaturu, a zatim nastavila:

-U mom kvartu gradi se bez veze i smisla, bez infrastrukture. Nekada je postojao zakon da za jedan kvadrat stana moraš imati 7 kvadrata zelenila. Danas grad prodaje zelenilo privatnicima koji imaju novac i grade ogromne zgrade gdje ne pripadaju – rekla je Alka i dodala kako je sve “ušminkano van, no trulo iznutra”.

Nakon što je na svojim društvenim mrežama objavila fotografiju sa petokrakom zvijezdom, naišla je na burne rekacije. Njima je bila zaprepaštena, no fotografiju je ipak sklonila sa svog profila.

-Objavila sam je i nije mi žao što sam je objavila. To je fotka s kapicom Che Guevare koju sam kupila na Kubi prije deset godina. Iznenadilo me koliko je izazvala hejtova – rekla je pjevačica koja je naposlijetku prestala brisati rekacije već je jednostavno uklonila cijelu objavu.

Umjesto toga, objavila je fotografiju u haljini Fride Kahlo uz opis “Frida je bila moja kraljica”, a ona je isto, ističe Alka, bila ljevičarka.

Piše: N. N.

Express