Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

AZIJATKINJE SA SAVRŠENIM TENOM OTKRILE SVOJIH 9 BEAUTY SAVJETA

To znači četiri minute umasiravanja hidrofilnog ulja na lice, pa dvije minute kreme ili mlijeka za čišćenje lica. Nakon toga se lice još četiri minute ispire pod toplom vodom. Ova je metoda poznata i kao čišćenje lica u dvije faze.

Koristite Konjac spužve

Konjac spužva potiče iz Japana, čije su žene poznate po ljepoti kože u cijelome svijetu. Ove spužvice napravljene su od prirodnih vlakana i pomažu ukloniti nečistoće iz pora, odnosno temeljito očistiti kožu. Za razliku od mnogih pilinga ili spužvica, Konjac spužve su toliko nježne da ih možete svakodnevno koristiti, a rade se od istoimene biljke. Prije upotrebe ju ostavite nekoliko minuta u toploj vodi da omekša, a lice s njom perite kužnim pokretima, od čela prema bradi.

Jednom sedmično očistite lice temeljito mješavinom seruma, emulzija i esencijaAzijatkinje koje su poznate po besprijekornom tenu samo za čišćenje lica koriste i do 17 različitih proizvoda. Stručnjaci ističu da bi se proizvodi trebali nanositi sljedećim redoslijedom: prvo oni s najlaganijom teksturom, pa oni ‘teži’, a na kraju najljepljivije kreme i emulzije. Tako ćete koži omogućiti da apsorbira najviše sastojaka koje kupujete u beauty proizvodima.

Štitite kožu od sunca cijelu godinu

Ako ne želite flekice i mrlje po licu, cijele godine prije pudera nanosite kreme koje sadrže SPF zaštitu; bez toga je sva njega uzaludna jer naša koža ‘pamti’ sunčeve zrake kojima se cijeli život izlažemo.

Koristite rižinu vodu

Stoljećima je već poznata upotreba rižine vode za lice, kosu i tijelo, jer fermentirana rižina voda sadrži antioksidanse koja zrna riže otpuštaju, a koja nevjerojatno hrane kožu i sadrže minerale i vitamin E.

U svoju preparativnu kozmetiku dodajte metvicu i zeleni čaj

Proizvodi s ovim sastojcima se uglavnom mogu naći u maskama za lice, emulzijama i uljima, a na internetu postoji duži popis za razne home made pripravke od metvice i zelenog čaja. I jedno i drugo ima antioksidanse koji čuvaju kožu od preranog starenja.

Tvrde beauty proizvode poput sapuna pretvorite u pjenu

Riječ je o još jednom triku koji su nas naučile žene s Istoka. Naime, trljanje kože lica s grubim sapunima, pa čak ni grubljim kremama nije pametno, a uz pomoć vrećice koja je nalik na mrežu (net bag), možete od njih dobiti pjenu.

Postignite ujednačen i besprijekoran ten

Za dobre ćete rezultate morati istrljati svu mrtvu kožu i nanijeti masku za posvjetljivanje. Pomiješajte pola žličice šećera i jednu žličicu praha sandalovine (ima ga za kupiti i kod nas, a potječe iz afričkih tropskih krajeva). Dodajte pola rajčice i napravite piling s kojim ćete nježno trljati kožu gdje je ten neujednačen pet do deset minuta. Mješavini za piling možete dodati i malo limunovog soka.

Koristite ulja

Današnje uljne mješavine uglavnom nisu ‘opasne’ ni za masniju kožu, a postoje i tzv. nemasna ulja koja su dio mnogih večernjih seruma na tržištu. A ulje možete koristiti na raznim dijelovima tijela, za različite probleme. Kokosovo će ulje npr. nahraniti vašu kožu, a maslinovo će vam dati ujednačen ten,prenosi Aura