Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Bolje da jedete pizzu svakog dana nego ovo za doručak

Pahuljice mnogima jesu najčešći oblik doručka, kako zbog toga što se spremaju izuzetno brzo, tako i zbog opšteprihvaćenog mišljenja da su zdrave. Međutim, nutricionisti smatraju da je većina pahuljica toliko hranljiva da je zapravo bolje pojesti parče pice.

Oni ističu i da jedno prosječno parče pice i porcija pahuljica sadrže skoro isti broj kalorija, ali dodaju da pica čak sadrži i izvesan broj proteina koji će vas duže držati sitim. prenosi N1

Nutricionistkinja Čelsi Ejmer dodaje i da pica sadrži više masti, a manje šećera nego većina pahuljica koje se mogu naći u prodavnicama, tako da vam pica neće izazvati nagli skok šećera.

Svakako da ovo ne znači da svako jutro treba da doručkujete picu.

„Dobra stvar u vezi sa picom, u poređenju sa mnogim pahuljicama koje se mogu naći u prodavnicama, je to što ona sadrži balansiranu količinu proteina, masti i ugljenih hidrata. Pahuljice, s druge strane, uglavnom sadrže previše šećera“, kaže nutricionista Sajmon Jurkiv.

Sajmon preporučuje da dan započnete obrokom koji sadrži balansirane količine zdravih masti, vlakana, složenih ugljenih hidrata i proteina. Za primer je uzeo ovsenu kašu, ali onu u koju ćete dodati kašiku kikiriki putera, prenosi kurir stil.