Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Da li kuća može da „razboli“ čovjeka? MOŽE, A OVO SU SIMPTOMI

Simptom lošeg zdravlja pogoršava se kada čovjek provodi puno vremena u kući sa lošom energijom. Simptomi mogu da nestanu kada čovjek napusti „bolesnu kuću“ ili zgradu,piše Hayat.ba.

Stare kuće, prostorije sa lošom ventilacijom, lošim osvjetljenjem, zgradom na lošem mjestu, previše vlažno ili previše suvo područje, mogu biti štetni… Mnogo je razloga zbog kojih prostorija može postati štetna i opasna.

Ali postoji još jedan razlog da se osoba u određenoj kući razboli: psihološki.

Ako je kuća nema dobro osvjetljenje, ili ima lošu ventilaciju, puna je vlage i buđi, u njoj možete da se osjećate veoma loše i ona može biti opasna za život.

U „bolesnoj kući“ se javlja slabost, pojavljuju se čudne alergije, glava boli, a san je loš. Osoba doživljava fizičke neprijatnosti. A može da se pojavi i razdražljivost.

Depresija – gubitak snage i loše raspoloženje mogu se pretvoriti u depresiju. Može se razviti zavisnot od supstanci, osoba počinje da puši ili da pije kako bi se smirila. A sve se pogoršava…. Nema odmora i mira, osjeća se anksiozno i loše.

Ljudi su oduvijek znali da kuća može da oboli, a da to nije vezano za buđ ili loš položaj kuće u odnosu na sunce. Kuća može psihološki da utiče na ljude koji u njoj provode dugo vremena. A koncept „proklete kuće“ nije misticizam, već metafora.

Šta sve može da „razboli“ kuću?

Strašan ili tužan događaj koji se u njoj desio. Nije ni čudo što kupce često zanima istorija kuće ili stana. Zločin ili neka bolest može zauvijek da ostane u zidovima te kuće.

Dugotrajni sukobi, skandali, nesreće koje su proganjale vlasnike, lični nemiri…

Zašto kuća može biti bolesna, mnogo je razloga. A psihološki razlozi još nisu proučeni, to je sve. Kako energija mozga nije proučena, tako i mozak sam ostaje misterija. Ali loše prostorije zaista mogu izvući svu pozitivnu energiju iz čovjeka i pretvoriti je u lošu.

Glavni znak da ste živeli u „bolesnoj kući“ je da se vaše zdravstveno i psihičko stanje znatno poboljšava ako takvu kuću napustite. Zdravstveno stanje se pogoršava kako nastavljate da živite u „bolesnoj kući“.