Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

EVO KAKO SE PRAVE JAPANSKE PALAČINKE – NEŠTO NAJBOLJE ŠTO ĆETE PROBATI

Sastojci:

  • 3 velika jaja
  • 3 supene kašike mlijeka
  • 4 supene kašike brašna
  • 2 g praška za pecivo
  • 3 supene kašike šećera


Proces pripreme pogledajte u videu ispod:

Priprema:

Razdvojiti žumanjak i bjelanjak, u bjelanjak dodati 3 supene kašike šećera i umutiti u čvrst snijeg…
A u bjelanjak dodati – 3 supene kašike mlijeka, 4 supene kašike brašna i 2 g praška za pecivo

Zatim sjediniti obje smjese.

Tavu premazati s malo ulja, ugrajati na niskoj temperaturi.
Za jednu palačinku su nam potrebne 2-3 supene kašike smjese, dodati malo vode u tavu i pokriti je na pet minuta (na jako niskoj temperaturi).

Prevrnuti palačinku i pržiti s druge strane još tri minute na niskoj temperaturi.