Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Genijalno načini kako da vam kosa uvijek bude lijepa – Bez upotrebe skupih proizvoda

Operi, isperi i ne ponavljaj!; Šamponiranje dva puta tokom jednog pranja kose stari je marketinški trik koji je i stvoren kako bi se šampon što prije potrošio i kupio novi. Duplo šamponiranje lišava vašu kosu njenih prirodnih masti i ulja te utiče da vaša farba brže izblijedi.

Čak i žene koje imaju prirodno masnu kosu ne bi trebalo da je dva puta šamponiraju. Zapravo, šampon je najbolje koristiti tokom svakog drugog pranja kose. Onih dana kada kosu ne šamponirate, samo je isperite čistom vodom i nanesite regenerator te ga isperite mlakom vodom.

Kada kosu šamponirate, koristite upola manju količinu regeneratora. Zašto biste sve ovo radile? Zato da biste imale bujniju i zdraviju kosu i da biste upola jeftinije prošle prilikom kupovine šampona. Koristite sodu bikarbonu kako biste imali zdraviju kosu; Vaša kosa će biti zdravija i ljepša ukoliko uklonite sve tragove proizvoda za stajling i regeneratora svakih četiri do šest sedmica.

Međutim, za to vam nije potreban šampon za dubinsko pranje. U čaši ili zdjeli od 250 ml pomiješajte jedan dio sode bikarbone sa dva dijela vode te dobijenu smjesu nanesite direktno na vlažnu kosu. Dobro utrljajte u vlasište i na kosu te temeljno isperite.

Kada je riječ o farbanju, pravi trenutak je najvažniji; Nemojte koristiti šampon za dubinsko pranje ako ste tek ofarbali kosu, jer on može izblijediti dobijenu boju te učiniti da ona izgleda neujednačeno. Međutim, dobra je ideja da ga koristite netom prije farbanja kose. Uklanjanje svih tragova proizvoda za stajling i njegu omogućuje kosi da bolje “primi” boju, a samim tim i farba će trajati duže.

Bez pretjerivanja, molim!; Šampon, regenerator, gel, lak za kosu, pjena – štogod da stavljate na kosu sigurno nanosite više nego što bi trebalo. Pokušajte koristiti polovinu uobičajene količine svih proizvoda koje koristite za njegu i stajling kose.

Spriječićete (ili usporiti) nagomilavanje proizvoda, a samim tim omogućiti proizvodima da budu efikasniji. Pored toga, ako trošite duplo manje proizvoda to znači i da ćete ih duplo rjeđe kupovati. Dakle, uštedićete duplo. Veoma je bitno na čemu spavate; Vaša kosa će se manje lomiti, pucati i mrsiti ukoliko spavate na satenskim jastučnicama. Štaviše, saten će vam omogućiti da “sačuvate” frizuru preko noći.

Koristite bejbi šampon; Nikada nemojte trošiti velike sume novca na šampone koji su posebno formulisani za ofarbanu kosu. Jeftina bočica dječijeg šampona jednako će nježno i efikasno tretirati vašu kosu te će pomoći farbi da traje mnogo duže,piše Infpult