Lifestyle

Mekani i sočni čupavci koji se tope u ustima

SASTOJCI ZA BISKVIT:
tri jaja
10 žlica šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
17 žlica mekog brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
SASTOJCI ZA UMAK:
200 grama čokolade za kuhanje
2 dcl mlijeka
150 grama maslaca
200 grama kokosa
PRIPREMA:Upalite pećnicu na 180 stupnjeva pa započnite s pripremom biskvita. Bjelanjke smiksajte odvojeno u čvrsti snijeg, a žutanjke sa šećerom pa kada ‘pobijele’ postepeno im dodajte ulje, mlijeko, prosijano brašno s praškom za pecivo i sol. Na kraju u tu smjesu ručno i lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju, a možete koristiti i papir za pečenje. Poravnajte smjesu i stavite peći 20 minuta, odnosno dok lagano ne porumeni i vilica ili čačkalica ne izađu suhi iz biskvita,piše Mirovina,hr

Biskvit ohladite pa narežite na kocke jednakih veličina. Otopite maslac i čokoladu na laganoj vatri pa dodajte postepeno mlijeko. Pazite da umak ne bude prerijedak, a kada proključa, skinite ga s vatre i pustite da malo odstoji.

U dubokoj posudi pripremite kokos. Kockice biskvita pomoću vilice umačite u čokoladni umak tako da upiju sa svih strana, ocijedite pa ih uvaljajte u posudu s kokosovim brašnom. Čupavce stavljate sa strane na papir za pečenje.

Copyright © 2022 SVEvijesti | koje treba znati!

Exit mobile version