Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Namirnice koje biste trebali izbjegavati ukoliko imate alergiju na polen

Namirnice koje mogu samo dodatno pogoršati stanje u kojem se nalazite, radije izbjegavajte u ovom periodu.

Mliječni proizvodi

Mliječni proizvodi mogu potaknuti proizvodnju sluzi, što pogoršava simptome poput začepljenog nosa i curenja iz nosa. Dakle, dok je sezona takozvanih proljetnih aktivna, možda bi bilo najbolje izbjegavati namirnice poput mlijeka, jogurta, pa čak i sira. prneosi klix

Alkohol

Kada imate alergiju na polen, tijelo oslobađa histamin kao sredstvo obrane od nečega što smatra prijetnjom. Tijelo može proizvesti histamin, ali se on također može naći u određenoj hrani i pićima, uključujući alkohol što znači da će redovita konzumacija alkohola povećati razinu ove hemikalije u vašem tijelu i dovesti do svrbeža kože i začepljenja nosa.

Kafa

Ni kafu ne biste trebali piti, jer poput alkohola sadrži velike količine histamina što znači da svaki put kada želite popiti kafu mogli biste pogoršati simptome alergije.

Orašasti plodovi

Iako su orašasti plodovi jedna od najzdravijih vrsta namirnica koje možete jesti, oni također sadrže histamin. To se posebno odnosi na orahe i indijske orahe. Stoga, izbjegavajte ovu vrstu namirnica i pokušajte ih u tom periodu zamijeniti maslinovim uljem kao izvrom zdravih masti.