Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Namirnice koje će vam pomoći da vaša koža bude mekša i bez bora

Iako su proizvodi za njegu postali sve popularniji, njihova pretjerana upotreba može biti izuzetno štetna za kožu vašeg tijela. Zbog toga je bolje i pristupačnije da konzumirate namirnice koje će vam obnoviti i omekšati kožu.

Orasi – se smatraju jedinom vegetarijanskom hranom s visokim udjelom Omega-3 masnih kiselina. Također sadrže dobru količinu natrija, kalija, željeza i proteina, koji su svi važni za dobru kožu. Prirodno obnavlja kožu i čini je mekom.

Paradajz – također su vrlo korisne za kožu, jer sadrže likopen i vitamine koji štite kožu od štetnih zraka. Jedenjem paradajza također se lako uklanjaju bore na koži i koža se obnavlja.

Brokule – ne samo da poboljšavaju cjelokupno zdravlje, već štiti kožu od oštećenja od sunca. Poznato je da su bogate vitaminom C, vlaknima i željezom koji pomažu da koža izgleda sjajno dok je obnavlja.

Avokado – je bogat vlaknima, proteinima, željezom i vitaminom C i brojnim drugim, a svakodnevnom konzumacijom koža postaje meka. Popravlja kožu bez sjaja i čini je sjajnom i zdravom. prenosi klix