Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Ovo je 8 jednostavnih koraka koje možete napraviti odmah da bi izgledali mlađe

Godine se mogu odrediti i izgledom, a ne samo prema godini rođenja. Možete biti i u radnim 20-tim godinama, a da vaša koža izgleda kao da imate 40. Isto tako možete izgledati i 10 godina mlađe, piše “Ordinacija“.

Sigurno ste do danas već pročitali bezbroj savjeta o načinima kako usporiti starenje kože, a neki od njih su korištenje krema sa zaštitnim faktorom i prestanak pušenja. Isto tako se zna da će puno pudera samo narušiti mladoliki izgled kože.

Evo nekoliko jednostavnih trikova kako možete izgledati mlađe nego što jeste.

1. NE ZABORAVITE NA KREME SA ZAŠTITNIM FAKTOROM
Nije važno je li vani sunce ili su oblaci, je li zima ili ljeto – kremu sa zaštitnim faktorom uvijek stavite na lice prije nanošenja pudera. Upravo će ona spriječiti nastanak novih, onih sitnih, bora ali i smanjiti šanse da će se razvit karcinom kože.

2. KORISTITE PRAVE PROIZVODE
Kako će koji proizvod djelovati, često ovisi o tome kako se nanosi i koji je vaš tip kože. Odaberite proizvod koji odgovara vašoj koži i koristite kako piše na uputama. Kreme protiv starenja kože bi trebale sadržavati antioksidante i retinol. Koristite i piling barem jednom tjedno kako biste se riješili nečistoća i mrtvih stanica kože.

3. ZDRAVI SJAJ
Dodaje malo sjaja svojoj suhoj koži koristite kreme ili sprejeve za samo tamnjenje. Nanesite malu količinu na lice i tijelo, ali što manje proizvoda stavite na laktove i zglobove. Na obraze dodajte malo rumenila i vaše će lice biti sjajno.

4. ZABORAVITE NA ŠLJOKICE
Jake i odvažne boje na kapcima mogu samo bore učiniti vidljivijima. Ako želite jaku šminku, kombinirajte svijetle nijanse s tamnima. Izbjegavajte nanošenje šljokica na bore ili tanke linije. Korištenje debelog tuša za oči će vas također postarati.

5. MOĆ OBRVA
Samo malo promjena u oblikovanju obrva može potpuno promijeniti izgled oka ako vas muče spušteni kapci. Za to je ipak najbolje posjetiti profesionalca, a možete i nekim od modernih metoda koje ne koriste igle podići kapke.

6. ČUVAJTE ZDRAVLJE RUKU
Ruke uvijek mažite kremom nakon što ste ih oprali, a kada ste vani, zaštitite ih kremama koje sadrže zaštitni faktor. Koža na rukama je sklonija iritacijama i često izložena kemikalijama pa će se bore i mrlje na njima pojaviti ranije nego biste željeli.

7. I VRAT TREBA NJEGOVATI
Kada na lice nanosite kremu sa zaštitnim faktorom, nikada ne preskačete područje vrata. Isto tako je dobro prije spavanja nahraniti kožu vrata kremom kako biste spriječili prerano starenje i pojavu vidljivih bora. Ako koristite piling i na vratu, budite nježni.

8. IZBJEGAVAJTE STRES
Kako negativne posljedice stresa utječu na zdravlje cijelog tijela, isto će to učiniti i koži. Stres ubrzava starenje pa pokušajte svakog dana odvojiti par minuta za relaksaciju.