Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

POGREŠNA NJEGA KOŽE ZBOG KOJE IZGLEDATE STARIJE: Na koji način nikada ne treba da nanosite puder

1) Ne koristite kremu za sunčanje
Uobičajena greška u nezi kože je preskakanje upotrebe kreme za sunčanje. Stručnjaci smatraju da čak i po oblačnom vremenu UV zraci i dalje mogu da se prenose kroz oblake, pa čak i kroz staklo, čineći vašu kožu podložnom prevremenom starenju i borama. Odlučite se za lakšu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.
2) Ignorišete područje oko očiju
Koža oko očiju je prirodno tanja, delikatnija i osetljivija nego na ostatku lica i brže gubi čvrstinu i elastičnost. Dakle, ovde su uvek najvidljiviji znaci starenja. Potrudite se da nabavite baš kremu koja je predviđena za deo oko očiju jer imaju lakšu teksturu od ostalih proizvoda za lice i koža ih bolje absorbuje.

3) Ne čistite pravilno lice
Ako ste dobri u redovnom pranju lica, možda nećete misliti da morate da se pozabavite ovim korakom u svojoj rutini nege kože. Međutim, ako ne čistite najmanje 30 sekundi ili ako koristite maramice za skidanje šminke, čistite lice na pogrešan način.

Ceo dan gomilamo prljavštinu, ostatke, znoj na našoj koži, ako to ne skinemo sa kože, mogu da se zapuše pore i da zbog toga izgledamo starije, a mogu se pojaviti i akne, poručuju sa sajta Best life.

4) Nanosite puder na suvu kožu
Šminka bi trebalo da poboljša naše karakteristike, ali ako preskočite hidrataciju i nanesete osnovni sloj na suvu kožu, to verovatno neće imati tako pozitivan efekat.Kada je koža prirodno suva, neće dobiti mnogo ishrane od pudera,piše mondo.

Osim toga, neke podloge mogu da isuše kožu kako bi zadržale mat izgled. Ne samo da će suva koža izgubiti hidrataciju, a samim tim i svoju debljinu i glatkoću, već će i fine linije i bore postati više definisane, dodajući godine vašem izgledu.