Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

STARINSKI KOLAČ BEZ JAJA: Dvoslojno medeno srce najljepši je posni desert koji ste ikad probali

Potrebno je:

250ml. mineralne vode
125ml. ulja
200gr. šećera
250gr. brašna
1 kašika džema
3 kašike kakao
1 kašičica sode bikarbone
1 kesica cimeta

Fil:

200gr. džema bilo koje vrste

Glazura 100gr. čokolade i 4 kašike ulja

Priprema: U činiju stavite ulje, mineralnu vodu, šećer i džem. Sve umutite, a onda prosejte brašno i dodajte sodu bikarbonu i kakao. Dodajte i cimet i sve izmešajte žicom.

Uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa pa izlijte pola sadržaja u tepsiju. Pecite u rerni oko 10 minuta da biskvit uhvati koru. Izvadite iz rerne pa stavite preko oko 200 grama džema po želji, pa preko njega izlijte ostatak smjese za biskvit. Pecite u rerni dok se sve lijepo ispeče.

Kad izvadite kolač iz rerne prelijte ga sa rastopljenom čokoladom.