Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Uz ove aksesoare svaki muškarc postaje privlačniji

Slažemo se da nema ništa privlačnije od mušakrca koji dobro miriše, no postoje i drugi načini da muškarci istaknu svoj šarm. Aksesoari nisu rezervisani samo za žene, već su jednako važni i za muškarce! Ovo ne znači da muškarci treba da zaborave na parfeme, već da samo budu otvoreniji za modne dodatke, jer će ih oni sigurno učiniti zanimljivijim, privlačnijim i potpuno drugačijim. 

U današnje vreme aksesoari su postali i neizostavan deo muškog garderobera, jer pružaju više mogućnosti za izražavanje sopstvenog stila. Ako ste i dalje ubeđeni da vama to ne treba, ostanite uz ovaj tekst i dopustite nam da vas razuverimo!

Izgled džentlmena

Svaki džentlmen zna da se u grad ne ide bez nekog od ova tri aksesoara – šešira, marme ili torbe. Marame mogu dodati notu elegancije i sofisticiranosti, bilo da se nose oko vrta ili da se stavljaju u džep sakoa. Šeširi će vas učiniti muževnijim i ozbiljnijim, a svakako imaju i praktičnu namenu, jer štite kožu od sunca. A ukoliko već nemate dobru kožnu torbu, onda je vreme da je nabavite. Bilo da se odlučite za malu ručnu torbu u klasičnoj crnoj varijanti, aktovku za poslovne prilike ili neki dobar ruksak – sve je bolje od gomilanja stvari po džepovima!

Gradska faca

Možda ste vi više momak iz bloka ili ste pak više sportski tip? Svakako, i u tom slučaju razmotrite modne dodatke. Kačketi i dobre sunčane naočare uvek izazivaju pažnju, a ostavljaju utisak energičnosti i mladolikosti. 

Funkcionalost i stil

Čini se jedini aksesoar koji mušakrci rado nose jeste sat. I to je dobro, jer je nekako šmekerski! Pored toga što ima funkciju, sat može predstavljati i statusni simbol, a svakako je izvanredan modni dodatak. Izbor sata svakako zavisi od prilike, ali i ličnog stila. Digitalni satovi su dobri, te imaju odlične dodatke i funkcije, i mogu se lepo uklopiti u opuštenu dnevnu kombinaciju ili poslovnu priliku. Ipak za večernje izlaske sa lepšom polovinom, kao i svečane momente uvek birajte klasičan sat sa metalnom ili kožnom narukvicom. 

Nakit nije samo ženska stvar

Ukras, kakav je nakit nije namenjen samo ženama. Naprotiv, nakit su nosili razni narodi od starih Egipćana i Grka, pa do naroda Azije i Evrope. A posebno su ga nosili muškarci! Ogrlice, narukvice ili prstenje može se nositi i zajedno, a i odvojeno. Posebno su narukvice postale sve popularnije među muškarcima u poslednje vreme. Upravo narukvice mogu izraziti individualnost muškarca i njegov stil. Ovaj komad nakita može učiniti  izgled misterioznijim i zanimljivijim.

Od kožnih i metalnih narukvica, preko narukvica sa gravurom ili kamenjem, do onih šik i elegantnih sa dragim kamenjem  – izbora je mnogo. Jedan od najpopularnijih univerzalnih modela narukvica jesu končane narukvice sa pločicom. One su jednako suptilne, a opet dovoljno upečatljice da osveže svaku odevnu kombinaciju. Takođe, tu si i narukvice sa perlama ili narukvice od konopca koje su često kombinovane sa srebrnim ili zlatnim detaljima. Naravno, klasična narukvica sa karikama ili tanka srebrna narukvica pristaju uz sve!

Narukvice kombinovane sa satom? O, daa! Mi kažemo da je to odličan način da istaknete vaš karkter. Narukvice i minđuše? A zašto da ne? Ne morate da se plašite, nakit neće pojesti vašu mušku stranu. Naprotiv, on će je verovatno i naglasiti, jer siguran muškarac je najprivlačniji muškarac, zapamtite to! 

Oni znaju kako se to radi

Ne možemo da govorimo o muškim aksesoarima, a posebno o nakitu, a da ne spomenemo neke od poznatih faca. David Damiano, iz benda Maneskin, privukao je pažnju još pre par godina kada se pojavio na Evroviziji. Njegovo koketiranje sa izgledom rok zvezde, lošeg momka i džentlemena u odelu, uvek prati i nakit. Naravno, moramo da pomenemo i Džered Leta, glumca i pevača, koji odlično nosi i najekstravagantnije modne detalje. Odmah do njih je i jedan od najvećih šmekera zbog koga su mnogi momci počeli da nose marame, ali i kožne i metalne narukvice, kao i prstenje. Naravno, govorimo o Džoni Depu! Tu je i Bred Pit, koji obožava da nosi narukvice! Ovi momci su se prepustili modi i uživaju u kombinovanju različitih detalja.

A kako uklopiti

  • Držite se pravila o tri boje – tako ćete održati izgled čistog i urednog muškarca, a opet lakše ćete sve uklopiti
  • Manje je više – pravilo koje uvek važi. Nemojte preterivati. Ukoliko ste se odlučili za narukvice, naglasite taj deo dodatno sa satom, ili eventualno još nekim delom nakita
  • Uskladite aksesoare sa stilom – ukoliko ste se obukli sportski nećete staviti kravatu, zar ne? Isto je i sa drugim modnim dodacima. Ako  obučete odelo, nećete staviti kačket, već elegantniji šešir. 

Dakle, kad krećete u kupovinu i za šta ste se odlučili? Mi uvek glasamo za dobar komad nakita, možda baš jednu narukvicu.