Miris pečene ili pržene ribe teško je izluftirati ili ukloniti, što iz prostorija, ali i sa ruku ili posuđa u kojima je pripremana, pa nije zgoreg unaprijed znati rješenje.
Ukoliko je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuhate crni čaj. Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo.
Prilikom pripreme ribe, u ulje u kome se riba prži ili peče dodajte nekoliko kapi limunovog soka, a posudu u kojoj ćete je držati do služenja istrljajte polovinom limuna.
Miris sa ruku možete ukloniti talogom od crne kafe – jednostavno ih istrljajte i operite sapunom.
Dok pripremate ribu, otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše, a možete napraviti i prirodni osvježivač prostorije.
Skuhajte vodu sa korom limuna, kada se ohladi sipajte je u bocu sa raspršivačem i koristite za osvježavanje vazduha u prostorijama.
Osim toga, možete sipati sirće u posudu i ostaviti je neko vrijeme da stoji na jednom mjestu. Neprijatni mirisi nestaće za tili čas, prenose Nezavisne