Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

Abazović: Crna Gora pokreće svoj svemirski program

“Siguran sam da će ova informacija izazvati malo podsmjeha, ali je stvar ozbiljna i drago mi je da vam to prenesem”, rekao je Abazović, te dodao da će Ministarstvo nauke pripremiti informaciju za neku od idućih sjednica crnogorske Vlade.

“Razgovarali smo s organizacijom koja je već imala aktivnost, to su sjajni ljudi, inovatori koji su poslali tzv. balon koji je napravio neke snimke, a mi ćemo dati našu punu podršku našim ljudima”, rekao je crnogorski premijer.

Abazović je naveo da će se projekat finansirati novcem od davanja “ekonomskog državljanstva” te da će projekat podržati Fond za inovacije, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

“Ne radi se o velikim sredstvima, ali zahtijeva puno posla. Crna Gora će otvoriti još jednu perspektivu, da učestvuje u aktivnostima drugih država i da se razvija i u tom pogledu”, istakao je Abazović.

Projekat “ekonomskog državljanstva” je od januara 2019. godine do sada je donio 310 miliona evra. Od toga je 188 miliona evra na posebnom računu gdje su stranci koji su željeli crnogorsku putnu ispravu morali uplatiti novac, dok je ostatak prenesen na račune države i investitora koji grade razvojne projekte u oblasti turizma, rekao je direktor Agencije za investicije Mladen Grgić, piše Fena.

Haber.ba