Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

Dvojac oteo Indijca u Beogradu, pa tražili 7.000 eura da ga puste

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Pakistana A.B. (40) i državljanina Indije M.S. (31) jer su u decembru prošle godine u Beogradu obmanom oteli državljanina Indije K.S. po njegovom slijetanju na aerodrom “Nikola Tesla”, držali ga tri dana i od njegove porodice zahtjevali otkup od 7.000 eura.

Odveli ga u drugi smještaj
Optužnicom se A.B. i S.M. terete se za krivično djelo otmica. Sumnja se da su S.M. i još jedno NN lice 20. decembra 2021. godine na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, po slijetanju sačekali K.S. i ponudili mu prevoz do hotela na Dorćolu gdje je on imao rezervisan smeštaj.

Obmanom su ga odveli u drugi smeštaj u centru grada gdje su mu rekli da mora da sačeka tu do sutra, da se oslobodi soba u hotelu.

Sutradan su u smještaj došla oba optužena i zahtjevali od oštećenog da pozove svoje roditelje u Indiji i da im traži da za njegov otkup plate 7.000 eura, pod prijetnjom da ako ih ne pozove, da će ga ubiti i zakopati u šumi.

Zvao roditelje i komšije
Uplašivši se, K.S. je zvao roditelje i komšije, ali traženi iznos nije uplaćen jer njegovi roditelji nisu imali traženi iznos, pa su optuženi intenzivirali prijetnje i dali mu rok do sutradan da nabavi novac.

Oštećeni je sljedećom prilikom tada su mu dali telefon poslao gps lokaciju svojim rođacima, nakon čega ga je policija ubrzo locirala i uhapsila osumnjičene.

A.B. i S.M. se nalaze u pritvoru u Beogradu od hapšenja 23. decembra 2021. godine.

Tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi po zakonu kao i da im izrekne mjeru protjerivanja stranaca iz zemlje.

Haber.ba