Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

“Koliko majki treba da zaplače”: Crna Gora se potresnim porukama oprašta od poginulih tinejdžera

Iz Operativno komunikacionog centra (OKC) Uprave policije su potvrdili da su poginuli A. M. (16), S. M. (16) i I. D. (16).

Teške povrede je zadobio maloljetnik F. D (17), javio je RTCG.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, nesreća se dogodila sinoć oko 22 sata i 30 minuta. Vozilo je sletjelo u rijeku Ibar, prilikom čega su poginula tri mladića, a osoba koja je teško povrijeđena transportovana je u beransku Opštu bolnicu. Na licu mjesta bile su i ekipe rožajske policije.

Mnogi korisnici su nakon nesreće na društvenim mrežama počeli da se opraštaju od tragično poginulih maloljetnika.

Veliki broj korisnika je na Instagramu objavio slike poginulih mladića uz potresne oproštajne poruke.

Među objavama su i riječi jedne potresene žene iz Rožaja, koju je probudila sirena, a koja je, kako kaže, odmah osjetila da je riječ o velikoj tragediji.

“Rožaje nije Njujork i nismo navikli da slušamo sirenu svaki minut, ali mene je ova sirena večeras probudila, ne znam da li je vama kao i meni, obećavala neku tragediju, i ako sam u dubini duše molila Boga šta god da je da bude sve u redu.

Nažalost, nisam uspjela da zaspim, čekajući na portalima da li će nešto objaviti. I na svu moju žalost i svih građana, ugašena su tri jako mlada života na dionici na kojoj su se bezbroj puta dešavale slične nesreće, pa se pitam, koliko života treba da se ugasi, koliko života treba da se žrtvuje i koliko majki treba da zaplače da bi neko od nadležnih uzeo posao u svoje ruke, i uradio nešto po tom pitanju oko te dionice?

li će kao i svako čudo i tragedija trajati tri dana i nikom ništa, i čekati ko će sljedeći izgubiti život?!

Bože, smiluj im se, i njihovim porodicama podari sabur. Veliki gubitak za Rožaje”, glasi objava potresene žene iz Rožaja.

Doznaje se i razlog zbog kojeg su bili na ovoj dionici:

“Tinejdžeri su se kobne večeri sreli u jednom kafiću u Rožajama i sjeli su zajedno da popiju piće, smijali su se i družili. U jednom trenutku krenuli su kući u selo pored Rožaja i sjeli u Audi smrti. Međutim, kada su bili u blizini svojih domova, jedan od poginulih dobio je navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice”, kaže mještanin Rožaja i dodaje da su se mladići zatim vratili do grada.

“Mladići su odlučili da se vrate ka marketu i poginuli A. M. je navodno, kako se sumnja, prilikom neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletjeli su u rijeku Ibar.”

Kako navodi meštanin Rožaja, sumnja se da je i poledica koja je bila na putu kulminirala nesreći. prenosi radiosarajevo

Haber.ba