Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

MALIŠAN (6) KOJI SE UTOPIO U SEPTIČKOJ JAMI BIĆE SAHRANJEN DANAS: Otac neće krivično odgovarati

Više javno tužilaštvo u Beogradu do sada je zaključilo da nema krivične odgovornosti za Zorana Nikodijevića, oca dječaka koji se u sredu udavio u septičkoj jami u Sopotu.

Mališan će danas biti sahranjen.

Obdukcija je završena, ali rezultati još nisu stigli u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nakon tragedije nadležni iz CZSR oduzeli su ocu trogodišnju kćerkicu i ona se za sada, privremeno, nalazi u Centru za zaštitu odojčadi, djece i omladine u Zvečanskoj.

– Brak Zorana Nikodijevića i njegove supruge je zvanično razveden u opštinskom sudu u Sopotu i oboje djece Nemanja (6) i kćerka Nikolina (3) pripali su njemu na brigu i staranje- piše Telegraf.

Nesrećni dječak se najvjerovatnije igrao oko jame kada se okliznuo i upao. Zoran je u tom trenutku spavao. Iz jame je izvukao dete kome je Hitna pomoć mogla samo smrt da konstatuje.

– Istrčao sam bos napolje i imao šta da vidim. Nemanja je plutao u vodi. Brzo sam ga izvukao, pokušao reanimaciju. Odmah sam zvao Hitnu pomoć i policiju. Ali, za mog sina već je bilo kasno.

Ne možete ni da zamislite kakav je osjećaj kad vadite mrtvog sina iz vode. Ne znam šta ću i kako dalje bez njega, ali ni bez kćerke, koja je trenutno pod nadzorom Centra za socijalni rad.

Neutješni otac, koji radi kao pekar, kaže da je sve činio za svoju djecu. Iako često umoran od noćnog rada, odvajao je vrijeme da im skuha ručak, poigra se sa njima. Posebnu pažnju posvećivao je baš sinu, vodio ga kod ljekara, logopeda…

Haber.ba