Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

Skupština Srbije sutra o Kosovu, obratio se Vučić

Vučić je poručio da će odgovarati svima na sjednici parlamenta o pregovaračkom procesu sa Prištinom, ali je ocijenio da mnogi na tu sjednicu ne dolaze zbog odgovora, već zbog samopromocije, pišu Vijesti.ba.

– Nije problem kada mnogo njih napada na jednoga, ali je problem kada mnogo njih traži pomoć drugih da se bore protiv tog jednoga. I te mnogo, i te pride, pobjedićemo zajedno i pobjedićemo kao Srbija! – poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije je na svom Instagram nalogu objavio i video-snimak, u kojem je rekao kako je, kada je vlast upoznata sa francusko-njemačkom inicijativom o dijalogu Beograda i Prištine, “na odgovoran i ozbiljan način” ponudio parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije kako bi im iznio činjenice u vezi sa tim planom i kako bi pokušali da zajednički pristupe rješavanju problema.

– Oni su rekli, ili bar najveći deo njih, nismo zainteresovani, mi hoćemo Skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobjedu, nismo toliko zainteresovani za KiM – naveo je Vučić.

Dodao je da je njegova obaveza da poštuje Skupštinu i naglasio da će doći na sjednicu i sam odgovarati “svima vama znajući da ne dolazite zbog odgovora već zbog samopromocije”.

– Onda ni to nije bilo dovoljno, pa ste pozvali stranačke simpatizere da pomognu. Nije problem, boriću se i pobjedićemo svi kao Srbija, jer Srbiju ne možete da savladate – poručio je Vučić.

Posebna sjednica Narodne skupštine, na čijem je dnevnom redu izveštaj o pregovaračkom procesu Beograda i Prištine od 1. septembra 2022. do 15. januara ove godine, biće održana sutra od 10 časova.


Haber.ba