Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

Umrlo novorođenče, policija istražuje slučaj

Prema prvim informacijama, bebu je dva dana prije u kući rodila 29-godišnja žena uz pomoć sumještanke. Kako su se sutradan kod bebe pojavili problemi s disanjem, pozvana je Hitna pomoć.

U četvrtak oko šest sati Hitna se s bebom i majkom zaputila u KBC Split.

Cijelim putem, gotovo 40 minuta, liječnički je tim u kolima Hitne pomoći reanimirao novorođenče. Reanimacija se nastavila i u bolnici, No, nažalost, liječnicima nije preostalo ništa drugo nego proglasiti smrt.

Još se uvijek pouzdano ne zna zašto se majka odlučila na porođaj kod kuće. Nije poznat ni uzrok smrti. Zna se samo da je dijete umrlo prirodnim putem.

Predstavnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split Veselin Škrabić izjavio je da ne može iznositi pojedinosti o nemilom događaju, prenosi HRT.

“Ne mogu vam reći o čemu se radi. Bilo koja informacija o tome je odavanje liječničke tajne. Sve što ste me pitali se dogodilo. Ali, pojedinosti ne mogu iznositi”, rekao je Škrabić.

Iz splitske su policije službeno potvrdili da je stanica granične policije Imotski 1. decembra zaprimila dojavu da je tokom jutra u KBC-u Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, koje je nakon pružene liječničke pomoći preminulo.

Po nalogu tužilaštva u Splitu izvršena je obdukcija. Utvrđeno je da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem.

“Provodimo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju”, kažu u policiji, piše Raport.

Haber.ba