Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Ake riješio derbi protiv Arsenala i odveo City u narednu rundu FA kupa


Fudbaleri Manchester Cityja savladali su u derbi susretu na Etihadu ekipu Arsenala rezultatom 1:0 i tako se plasirali u osminu finala FA kupa.

Navijači na stadionu Građana imali su priliku vidjeti veoma zanimljiv meč, a na kraju je jedan gol riješio pobjednika.

On se desio u 64. minuti susreta. Grealish je odigrao loptu za Akea, ovaj rezantnim udarcem matirao nemoćnog Turnera i tako donio veliku pobjedu ekipi Pepa Guardiole protiv lidera na tabeli Premier lige.

Imali su građani sjajan pokušaj Erlinga Haalanda iz prvog poluvremena kada je pokušao sa nekih 20 metara škaricama, poput Zlatana Ibrahimovića, ali je njegov udarac sa gol linije spasio Tomiyasu.

Ipak, prije toga u petom minutu Tomiyasu, čiji je šut lijepo ukrotio nemački golman Stefan Ortega. I drugu priliku imao je gost, u 21. minutu Trossard je šutirao po sredini gola, ali je Ortega još jednom vrlo dobro intervenisao.

Četiri minuta kasnije sa ivice šesnaesterca šutirao je Kevin De Bruyne, ali je bio zamalo neprecizan. Do kraja prvog poluvremena, vrijedna pomena je bila i šansa Nketiaha, posle pasa Trossarda, ali ni on nije bio precizan.

Nedugo nakon već opisanog vodstva Sitija, Arsenal je mogao do izjednačenja. U 67. minutu poslije greške Laportea, Nketiahu je malo nedostajalo da loptu sprovede u gol, ali Tobdžije su u toj situaciji dobile samo korner.

Mreže su do kraja susreta mirovale i City je upisao veliku pobjedu koja im je donijela plasman u narednu rundu takmičenja.

(24sata.info)