Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bale promijenio sport, već je najavio nastup na velikom turniru


Proslavljeni velški fudbaler Gareth Bale nedavno je okončao uspješnu fudbalsku karijeru, a već sada je na Instagram profilu potvrdio kako će se u budućnosti baviti novim sportom.

Naime, Bale će nastupati na nadolazećem AT&T Pebble Beach Pro-Am golf tuniru.

Fond na takmičenju iznosi čak sedam miliona eura, a nekadašnja zvijezda Real Madrida će se priključiti brojnim poznatim ličnostima koje će se takmičiti protiv najboljih profesionalaca.

Još prije nekoliko godina bivši napadač Real Madrida, Predrag Mijatović, istakao je kako je Baleu Vels prioritet, a da je ispred Real Madrida “uglavio” i golf.

Njegova izjava toliko je oduševila velške navijače da su 2019. obećali staviti je na zastavu koja će se s tribina vijoriti tijekom utakmice protiv Mađarske.

Ta utakmica bila je presudna za obje reprezentacije u lovu na Europsko prvenstvo, a Bale se nakon nje fotografirao s tom zastavom u prvom planu. Sad kad pred sobom više nema nogometnih zaduženja, golf je dobio istaknuto mjesto u njegovom životu i Bale će zaigrati na eventu PGA Toura.

Bale je ostavio veliki trag u Real Madridu. Postigao je 106 golova na 258 mečeva i osvojio pet titula Lige prvaka. Ipak, pred sam kraj ugovora postao je omražen izjavom “kako ne mora igrati, te da može igrati golf dok mu ne istekne ugovor”.

(n1)