Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bivši reprezentativac Češke postao MMA borac, potpisao ugovor s poznatom promocijom


Nekadašnji reprezentativac Češke i fudbaler Frankfurta Martin Fenin, postao je MMA borac.

Posljednjih godina se Fenin posvetio treniranju borilačkih sportova, a sada je spreman i da započne profesionalnu karijeru, pa je potpisao za poznatu organizaciju Oktagon.

Fudbalsku je karijeru 35.godišnji Fenin okončao prije dvije i po godine u dresu ekipe Reporyjea, a ono što je zanimljivo, jeste da je na početku svoje karijere bio saigrač Edina Džeke u Teplicama.

“Kada sam došao kući rekao sam svojoj supruzi da imam ponudu da postanem MMA borac, a ona je rekla da bih bio lud da to ne probam i da želi da vidi imam li još uvijek srce sportiste. Ona je bila glavni razlog zašto sam konačno rekao “da” i prihvatio izazov. Trening je mnogo teži i zahtjevniji nego u fudbalu i navikavam se na to. Tu je potpuno drugačija koordinacija tijela, ali počinjem da uživam u tome, radoznao sam da vidim kako ću se snaći kada zakoračim u kavez”, kazao je Fenin za Daily Star.

Fenin je u dresu reprezentacije Češke odigrao je 16 utakmica i postigao je tri gola, a jedno vrijeme radio je kao skaut u njemačkom trećeligašu Magdeburgu.

Fenin će do kraja godine debitovati u promociji Oktagon, koja i dolazi iz Češke – Feninove domovine.

Inače, ugovor s Oktagonom ima i bh. borac Ahmed Vila, koji je u nizu od tri pobjede.

SCsport.ba