Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bivši reprezentativac Jugoslavije: Igrao za Real Madrid, a sada radi za 800 KM mjesečno

Jugoslovenskog reprezentativca je na tom Mundijalu zapazio Real Madrid, nakon čega je za kraljevski klub odigrao 22 utakmice.

Real je napustio nakon autogola u utakmici protiv Barcelone napustio te se preselio u Osasunu, a ukupno je četiri godine igrao La Ligu.

Ipak, novac koji je zaradio od fudbala nije uspio iskoristiti i obezbijediti bezbrižnu penziju. Doživio je bankrot nakon što je uložio novac u jedan projekt koji je propao, prenosi Scsport.

Danas radi za 400 eura (800 konvertibilnih maraka) mjesečno u jednom skladištu u Kragujevcu.

“Treba mi pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Moraš biti jak da sve prebrodiš”, rekao je Spasić španskim novinarima koji su ga posjetili.

Spasić 30 godina nije izlazio u medije, a nakon što je javnost saznala za ovaj slučaj javili su se iz Udruženja veterana Real Madrida.

To udruženje pomaže bivšim igračima kraljevskog kluba i nije rijetkost da fudbaleri koji su igrali za Real imaju finansijskih problema. Sada su obećali pomoć Spasiću.

Sretan sam zbog toga. Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me mnogo pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe“, rekao je Spasić koji je imao i problema s depresijom, piše Radio Sarajevo.