Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bokseri Željezničara u okviru Regionalne lige ovog vikenda u Mariboru


Bokserski klub Željezničar iz Sarajeva nastupit će u petom kolu Regionalne bokserske lige sutra u Mariboru (Slovenija).  

Predsjednik BK Željezničar Enes Peštek je kazao Feni da su kontaktirali s određenim bokserima iz Austrije i Njemačke, državljanima BiH, s kojima su postigli dogovor kako bi nastupili kao pojačanje za BK Željezničar, prenosi FENA.

“Sa tim pojačanjima vjerujemo da ćemo uspjeti bar u ovom kolu preteći Maribor, koji je ispred nas i time zadržati sredinu tabele, kada su u pitanju bodovi”, naveo je Peštek.

Po njegovim riječima, već sljedeće kolo, u narednom mjesecu se boksa u Somboru, a završno kolo, kad je u pitanju eliminaciona faza takmičenja, će se boksati u Novom Pazaru.

Peštek ističe da će ovo kolo biti jako bitno kad je u pitanju nastup boksera i sakupljanje bodova.

“Ono će biti možda i odlučujuće kad je u pitanju nastup u Final fouru, najbolja četiri kluba u Regionalnoj bokserskoj ligi”, kazao je Peštek.

Podsjetio je da u novoj sezoni Regionalne lige učestvuje deset klubova s prostora bivše Jugoslavije, a iz BiH su to Željezničar iz Sarajeva i Slavija iz Banje Luke.

Što se tiče prošle sezone, Peštek je ocijenio da je ona za boksere Željezničar prošla dobro te podsjetio da je ekipa zauzela treće mjesto.

The post Bokseri Željezničara u okviru Regionalne lige ovog vikenda u Mariboru appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba