Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bokserka Donjeta Sadiku ne ide na SP u Indiju zbog zabrane isticanja simbola Kosova


Kako je saopštio KOK, ovo je treći put da je bokserki Donjeti Sadiku uskraćeno učešće na Svetskom prvenstvu u Indiji.

Kosovska bokserka Donjeta Sadiku neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u boksu u New Delhiju, u Indiji, zbog zabrane isticanja državnih simbola Kosova od strane organizatora, prenosi Anadolija.

Kako je saopštio Olimpijski komitet Kosova (KOK), uprkos činjenici da je Ministarstvo spoljnih poslova Indije u ponedeljak dalo „zeleno svetlo” za dobijanje vize za kosovski tim, nekoliko sati kasnije Bokserski savez Kosova je uslovljen od strane organizatora.

„Organizator šampionata saopštio je da učešće naše bokserke može da se ostvari samo pod dva uslova: zastava Kosova i himna neće biti korišćeni ni na jednoj svečanosti tokom Svetskog prvenstva, a učesnici sa Kosova neće smeti da nose svoju zastavu, čak i na svojoj odeći u štampanom obliku“, saopštili su iz KOK-a.

Kosovski tim je odlučio da zbog ovih uslovljavnja i „diskriminacije od strane indijske države“ uopšte ne putuje u Indiju.

Kako je saopštio KOK, ovo je treći put da je bokserki Donjeti Sadiku uskraćeno učešće na Svetskom prvenstvu u Indiji i istovremeno mogućnost da osvoji još jednu svetsku medalju.

Indija nije priznala nezavinost Kosova.

Donjeta Sadiku je tokom 2022. godine osvojila bronzane medalje na Svetskom i Evropskom prvenstvu, donevši Kosovu medalju sa ovog nivoa posle više od 30 godina.

Svetsko prvenstvo u boksu održava se od 14. do 26. marta 2023. godine u New Delhiu, u Indiji.

The post Bokserka Donjeta Sadiku ne ide na SP u Indiju zbog zabrane isticanja simbola Kosova appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba