Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Borba za ulazak u Top 16: Određeni Davis Cup sastavi reprezentacija BiH i Švedske


Teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Švedske objavile su spisak igrača koji će nastupiti na kvalifikacionom Davis Cup meču za ulazak u Top 16 teniskih reprezentacija svijeta.

Meč između naše selekcije i Švedske odigrati će se 3. i 4. februara u Štokholmu, a za Bosnu i Hercegovinu će nastupiti: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić, a predvoditi će ih selektor Zoran Zrnić, objavio je Teniski savez BiH.

Za reprezentaciju Švedske nominovani su Elias Ymer, Mikael Ymer, Karl Friberg, Leo Borg i Andre Goransson, dok će na klupi biti Johan Hedsberg.

“Ovo je najvažniji Davis Cup meč u istoriji bh tenisa u kojem će bosanskohercegovački teniseri probati izvojevati pobjedu i ulazak u Top 16 najboljih ekipa svijeta. Podsjetimo da je Bosna i Hercegovina izborila učešće za kvalifikacioni meč finalnog turnira u Davis Cup u 2023. godini pobjedama u prošloj godini nad reprezentacijama Tunisa (Tunis) i Meksika (Široki Brijeg). Ovo će biti treći put da je teniska reprezentacija BiH uspjela doći na samo korak od velike završnice jedinog zvaničnog ekipnog svjetskog prvenstva u tenisu”, navodi se u objavi TSBiH.

Dodajmo da će 12 pobjedničkih reprezentacija od ukupno 24 reprezentacije, napredovati u grupnu fazu finala Davis Cup takmičenja, koje će se održati u septrembru. Upravo će se te reprezentacije pridružiti finalistima iz 2022. godine, Kanadi i Australiji, te Italiji i Španiji koje su dobile pozivnice (wild cards).

SCsport.ba