Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Cerić nakon bronze u Bakuu: Nadam se da je sezona dobrih rezultata otvorena

Nakon što je nedavno opravdala ulogu prve favoritkinje na European Judo Openu Sarajevo 2023, rezultatom iz Bakua Cerić je potvrdila da se nalazi u odličnoj formi. Na prestižnom takmičenju osvojila je i dodatnih 500 bodova za olimpijsku normu, te se tako učvrstila poziciju među putnicima za Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu.

– Sretna sam jer sam uspjela da osvojim bronzu na Grand Slam turniru i da osvojim novih 500 bodova na olimpijskoj ranking listi. Dan je bio jako težak i naporan, imala sam pet borbi, u prvom kolu sam radila sa predstavnicom Austrije, poslije toga sa predstavnicom Srbije, te sam u četvrtfinalu poražena od predstavnice Japana i na kraju u repasažu sam pobjedila predstavnicu Italije – kazala je Cerić.

Cerić je u borbi za treće mjesto bila bolja od Elis Startseve, koja je u Bakuu nastupila kao “pojedinačna neutralna takmičarka”, inače rođena Ruskinja.

– Četiri pobjede i jedan poraz, mogu reći da sam zadovoljna, polako se diže forma, prošlosedmični rezultat koji sam ostvarila u Sarajevu mi je dao novi vjetar u leđa da postižem dobre rezultate i evo nadam se da je sezona dobrih rezultata otvorena. Do kraja godine me još očekuje Abu Dhabi Grand Slam i Evropsko prvenstvo za seniore – istakla je Cerić.

Osim Larise Cerić, u Bakuu su nastupili sestre Aleksandra i Anđela Samardžić te Toni Miletić, a svi su upisali po jednu pobjedu te tako osvojili po 160 bodova.

Uz naše judoke u Bakuu, u ulozi trenera bila je Arijana Jaha, generalna sekretarka Judo saveza Bosne i Hercegovine, pišu Vijesti.ba.