Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Četvrta konferencija Forum sporta 4. decembra u multimedijalnom centru Ilidža – kino Igman

[ad_1]

Nakon tri uspješno održana Foruma sporta, četvrta konferencija donosi nova sjajna predavanja i uvijek aktuelne teme. Ovogodišnji Forum sporta biće održan u multimedijalnom centru Ilidža – kino Igman.

Na dosadašnjim forumima sporta brojni predavači iz struke imali su priliku prenijeti svoja znanja i iskustva, među kojima su bili Samir Avdić, Tomislav Cvitanušić, Tarik Trbić, Emir Muhamedagić, Emir Delić, Jasmin Ligata, Marijan Palić, Nudžejma Softić, Azra Numanović, Tarik Zolotić i drugi.

Forum sporta, koji će ove godine sadržavati predavanja i okrugle stolove, namijenjen je za osobe koje rade u sportskim klubovima i organizacijama, školama sportova, sportskim objektima, osobama koje organizuju sportske događaje ili su na neki način povezani sa sportom.

Predavači na ovogodišnjoj konferenciji bit će Elmir Ćerimagić iz atletskog kluba Novi Grad Sarajevo na temu “Kako napraviti uspješan sportski klub”, psihologinja Jovana Hadžića na temu “Pobijediti strah u sportu”, saradnik magazina FourFourTwo Ivan Tomić na temu “Organizacija i komunikacija u sportu”, te Ismail Šehić iz NGO Bravo na temu “Poduzetništvo u sportu i prilike za finansiranje sporta u BiH”.

Osim predavanja na Forumu će biti organizovana dva okrugla stola na teme “Sport osoba sa invaliditetom”, te “Stanje sporta u BiH” na kojima će panelisti biti ministar kulture i sporta
Kantona Sarajevo Samir Avdić, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta BiH Osman Handžić, paraolimpijac i trener Nijaz Memić, predsjednik i osnivač plivačkog kluba Spid Amel Kapo, sportski urednik portala Klix Nermin Kustura, generalni sekretar Ski saveza BiH Jelena Dojčinović, Dženan Šuta iz sportskog saveza Grada Mostara, te jedna od najuspješnijih sportašica BiH svih vremena – Larisa Cerić.

“Kroz pozitivne primjere i prakse želimo pokazati da bez obzira na sve prepreke postoje ljudikoji rade odlične stvari u bh. sportu. Sigurno je da nova znanja, networking i razmjena iskustava mogu doprinijeti poboljšanju svih aspekata sportskih organizacija i sportista”, kazao je Dino Šečić iz agencije Hardino, koja je zajedno sa udruženjem za umjetnost, kulturu i sport”, organizator ovog događaja.

Forum ima za cilj unaprijeđenje sporta u BiH, poboljšanje organizacionih aspekata i poslovanja klubova i organizacija u sportu. Oni koji budu prisustvovali forumu, steći će nove vještine i sigurno će biti bogatiji za jedno značajno iskustvo iz struke.

Više informacija o načinima prijave i uplatama kotizacija možete pronaći na Facebook i Instagram stranici Forum sporta i putem maila info@hardino.ba.

SCsport.ba