Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Chelsea nakon odlaska Abramoviča zauzeo stav o Ukrajini i osudio agresiju


Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič objavio je jučer da se povlači s upravljačke pozicije u Chelseaju. Objavio je priopćenje u kojem navodi da nakon što je bio izložen pritiscima javnosti upravljačke ovlasti u klubu predaje Chelseajevoj humanitarnoj fondaciji.

Londonski klub danas se izjasnio o ratu u Ukrajini. Iz Chelseaja su poslali poruke mira. Evo što su napisali: “Situacija u Ukrajini je zastrašujuća. Chelsea u mislima ima sve koji su u Ukrajini. Svi u klubu bore se za mir”, objavio je klub na svojoj službenoj stranici.

Abramović prepustio klub nakon skoro 20 godina

Podsjetimo, Abramovič je jedan od 35 ruskih oligarha koje je lider Putinove opozicije Aleksej Navalni ocijenio kao ključne pobočnike Putinovog režima u Rusiji. Abramovič je 2018. godine postao državljanin Izraela, što mu je pomoglo da uđe u Britaniju na šest mjeseci, a s izraelskom putovnicom je došao na kratki izlet u London.

Svoje je bogatstvo ruski milijarder stekao tako što je prodavao nekretnine i posjede koji su prije raspada Sovjetskog Saveza bili u vlasništvu države. Nogometni klub Chelsea kupio je 2003. godine. Bio je to tad prosječni engleski prvoligaš, a Abramovič je od njega stvorio jedan od najuspješnijih nogometnih klubova u 21. stoljeću.

(24sata.info)