Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Chelsea trpi posljedice sankcija Abramoviču: “Sve je dobro dok imamo dovoljno dresova i autobus pun goriva”

Naime, saradnju “Plavcima” je neposredno uoči ogleda protiv Norwicha otkazala telekomunikacijska tvrtka Three, koja je tražila da se njihov logo po hitnom postupku makne s dresova.

Odgovor na invaziju
Kako je momčad Chelsea već bila u Norwichu s garniturom dresova, ekonom je trčao do fan shopa po novu garnituru običnih plavih dresova, prenose “Sportske novosti”.

Britanska vlada je, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič, vlasnik Chelseaja čija je prodaja na čekanju.

Kako na cjelokupnu situaciju vezanu uz Chelsea, kojem su zasad do daljnjega zamrznute i aktivnosti na transfer tržištu, gleda trener aktuelnog prvaka Evrope Thomas Tuchel, objasnio je nakon pobjede protiv Norwicha (3:1).

“Vjerujem ljudima koji su odgovorni i vjeruje Vladi da će pronaći rješenje koje će nam omogućiti da nastavimo.

Da nastavimo kroz sezonu i da nastavimo odlučivati o našim potezima na ljeto. Svi smo iznenađeni ovim vijestima i zasad je prerano gledati prema ljetu”, rekao je Tuchel.

Velika oluja
“Uvijek možemo imati mirotvornu poruku i ona nikad nije pogrešna, a možda je problem naći dovoljno dresova u kojima možemo igrati s obzirom na sankcije. Ali sve dok imamo dovoljno dresova i dok je autobus pun goriva doći ćemo na utakmicu i biti kompetitivni.

To je ono što svi možemo reći i što tražimo sami od sebe. Kada dođe velika oluja ukopate se, držite se zajedno i ostanete jaki. A poruke za mirom nikad ne mogu biti pogrešne”, dodao je Chelseajev trener.