Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Čolina: Fokus nam je na Grčkoj, neće biti lak protivnik


Novi selektor Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Toni Čolina poručio je danas da im je fokus na Grčkoj, iako će igrati bez nekoliko glavnih igrača. Želja mu je, kako tvrdi, pokazati karakter na utakmici u srijedu te u Mejdanu osigurati plasman za dalje.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas zvanično počinje pripreme za mečeve play-offa za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke.

Čolina je naglasio da se na okupljanju zbog povreda nisu pojavili Mirsad Terzić, Senjamin Burić, Adin Faljić, Dejan Malinović i Josip Perić, ali da su naknadno pozvali Amera Muhovića, Nikolu Jeremića i Damira Kadrića.

– Grčka je u zaista dobrom nizu. Igraju moderan rukomet, uigraniji su sigurno od naše trenutne ekipe i siguran sam da neće biti lak protivnik. Grčka mijenja stil napada – pojasnio je Čolina, koji će privremeno voditi bh. tim nakon ostavke Ivice Obrvana na mjesto selektora rukometne reprezentacije BiH.

Kao prednost bh. strane, izdvojio je Benjamina Burića kao jaku kariku.

– Mislim da možemo imati tranziciju i da možemo trčati s Grcima. Fanatična odbrana će biti naša velika prednost – kazao je.

Reprezentativac Alen Ovčina tvrdi da su imali veliki peh zbog brojnih povreda saigrača, ali da moraju iznijeti utakmicu na bilo kakav način.

– Teško je, neuigrani smo, ali dat ćemo maksimum – zaključio je.

Rukometna reprezentacija BiH će gostovati Grčkoj u srijedu, 16. marta u Chalkidi, a iste reprezentacije će ponovo odmjeriti snage u subotu, 19. marta u Tuzli.

(Fena)