Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Davis Cup: Džumhur nakon velike borbe savladao Echarguija, BiH povela protiv Tunisa


Damir Džumhur pobijedio je 2:1 po setovima od Moeza Echarguija 47. igrača svijeta na ATP listi nakon dva sata i 20 minuta igre. BiH je tako povela sa 1-0 u duelu Prve svjetske grupe Davis Cupa protiv Tunisa.

U meču na kojem je viđen čak 21 break bolje se snašao teniser iz Bosne i Hercegovine i sa dosta problema savladao igrača iz Tunisa, javlja N1.

Početak prvog seta Echargui je odmah Džumhuru oduzeo servis, međutim bh. teniser u narednom gemu pravi rebreak. Treći i četvrti gem prvog seta i jedan i drugi teniser bili su sigurni izgubivši samo po jedan poen na svojim servisima.

Novi break Tunižanin pravi u petom gemu, ali Sarajlija odgovara ekspresno i bez igubljeno poena pravi drugi rebreak u setu broj 1. Nastavak seta bosanskohercegovački teniser sigurno je odservirao i poveo sa 4:3. Zatim Damir pravi novi baejk i sigurno servira uz četiri vezana poena i osvaja prvi set 6:3.

Moez Echargui odlično je krenuo u drugi set i poveo sa 2:0. Džumhur pravi rebreak i smanjuje na 2:1, ali Echargui pravi još dva breaka uz jedan Damirov ribrejk i dolazi do prednosti 6:3 i izjednačenja.

Treći set donio je nevjerovatnih prvih deset gemova u kojima ni Damir ni Moez nisu uspjeli uzeti nijedan gem na svojim servisima. U tom trenutku je bilo 5:5. Iako je teniser Tunisa servirao za meč kod rezultata 5:4 u trećem setu. U nastavku Damir je napokon odservirao dobro i napravio novi break pobijedivši 7:5 u trećem setu.

Drugi meč za Bosnu i Hercegovinu protiv Tunisa igrat će Mirza Bašić protiv Maleka Jazirija nešto poslije 14 sati.

SCsport.ba