Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Direktor Mercedesa: Red Bull će pobijediti u svakoj utrci sezone, ne možemo se takmičiti sa njima


Direktor ekipe iz Formule 1 Mercedesa – Toto Wolff, unatoč velikim najavama uoči početka sezone u ovom sportu, već nakon prve utrke u Bahreinu rekao je da se ovaj tim neće boriti za titulu prvaka i da će Red Bull pobijediti u svakoj narednoj utrci.

Vozači Mercedesa Lewis Hamilton i George Russell završili su s više od 50 sekundi zaostatka za pobjednikom Maxom Verstappenom, a nakon već prve utrke direktor ovog tima je rekao da se Mercedes ne može takmičiti s Red Bullom, prenosi Klix.

“Poslije prve utrke, također vjerujem, Red Bull će pobijediti u svakoj utrci ove sezone. Ne možemo se takmičiti s njima ove sezone”, rekao je Wolf.

Također, komentarisao je i napredak Aston Marina, koji je u trkačkom smislu imao drugi najbrži bild u Bahreinu.

“Oni su uradili veoma dobar posao, privukli su čovjeka iz Red Bulla i on im je magično napravio bolid bržim za dvije sekunde. Prije godinu dana su bili 17. i 19., a ovo dokazuje kako im je bolid vrlo odličan i nikada nisam vidio jedan tako veliki napredak u Formuli 1”, rekao je Wolf.

Prije početka sezone, direktor Mercedesa je rekao kako je siguran da će se ovaj tim boriti za pobjede u novoj sezoni, no već nakon prve utrke, promijenio je mišljenje i doslovno već proglasio ko će biti šampion.

The post Direktor Mercedesa: Red Bull će pobijediti u svakoj utrci sezone, ne možemo se takmičiti sa njima appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba