Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Đoković: Nemam energije ni vremena da se bavim svakom pričom koja izađe o meni


Novak Đoković danas održao konferenciju za medije.

Pred put u Dubai gdje će nastupiti na turniru iz serije 500, družio se s novinarima u Beogradu.

“Nisam očekivao baš ovoliko medija, hvala. Ovo jest neka vrsta tradicije, da se ispričamo na teniskom terenu“, rekao je na početku Đoković.

Počelo je naravno komentarom na novi rekord – 377. sedmica na čelu ATP liste:

“Hvala na čestitkama, izuzetno sam ponosan što sam napravio još jedan rekord, ovoga puta rekord Steffi Graf. Ovom sportu sam podredio sve u životu, imam sreće da imam veliki tim ljudi oko sebe i bezrezervnu podršku porodice na ovom putu. Trudim se da uvijek podsjetim sebe odakle sam krenuo i što je sve obuhvaćalo kako bi se došlo do ovoga. U ovoj fazi karijere, osjećam da moram još više napora uložiti u svakom smislu kako bih održao korak sa mladim izazivačima. Smjena generacija je prirodna, hvala i Zverevu i Berrettiniju na lijepim rečima, lijepo je čuti komplimente rivala. Oduvijek sam se trudio da budem korektan s kolegama i da pričamo. Oni koji se bave tenisom na tom nivou razumiju što je potrebno“.

Đokovića čeka nastup na turniru u Dubaiju, ozljeda koja ga je mučila u Australiji je zaliječena:

“Povreda je sanirana, ja se bližim intenzitetu od 100 posto. Još nisam na tom nivou, ali ohrabrujuće je. Timski smo donijeli odluku da idem u Dubai. Ambicije su uvijek najviše“.

Što se tiče nastupa na Mastersima u SAD, Đoković još nema odgovor:

“Za SAD ovisi od situacije, čekam odgovor i nije u mojim rukama. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u naredne dvije sedmice“.

Dodao je još neke stvari iz Melburna…

Priče su uvijek prisutne, ne samo u mojem slučaju nego kod svakog igrača koji ima vrhunske rezultate. Kritičari su uvijek tu, oni koji će spekulirati je li nešto tačno ili nije, ali stvarno nemam ni energije ni vremena ni želje da se bavim svakom pričom koja izađe o meni. Ja znam što je ispravno i što je istina. Australija je mjesto gdje sam ostvarivao najbolje rezultate u karijeri. Iako sam imao kratak boravak prošle godine i otišao onako kako sam otišao želio sam se vratiti. Da je bilo izazov u pitanju pritiska izvan terena – da. To sam naročito osjećao prvih dana kad sam došao dok se nisam priviknuo. Bilo je i situacija tokom turnira koje nisu bile ugodne i s kojima sam s morao nositi, ali to je sastavni dio mojeg životnog puta. Tim više je ta pobjeda bila slađa i ispunjeniji sam uzimajući u obzir kroz što sam sve prolazio”.

SCsport.ba