Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Đoković prije godinu dana protjeran, a sada dobio poruke dobrodošlice


Novak Đoković doputovao je danas u Australiju, nešto manje od godinu dana otkako je deportiran iz te zemlje, nakon što se odbio vakcinisati protiv koronavirusa, tvrdi agencija Beta. 

“Želimo mu dobrodošlicu u Australiju. On putuje u Adelaide”, objavio je Teniski savez Australije na svojim stranicama i tako potvrdio da je Đoković stigao. Prvi Grand Slam turnir sezone Australian Opena održat će se od 15. do 29. januara u Melbourneu.

Srbinu je zabranjen nastup na Australian Openu 2022., nakon što je protjeran iz zemlje zbog statusa o vakcinaciji. Nije bio vakcinisan protiv covida-19, pokušao se vratiti na teritorij uz izuzeće koje je konačno odbijeno i izbačen je neposredno prije početka turnira, nakon što je proveo nekoliko dana u pritvorskom centru. Dobio je i trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Ali obveza vakcinacije je u međuvremenu ukinuta u Australiji, a Đoković (35) je dobio vizu nakon što mu je u novembru ukinuta zabrana putovanja. Peti teniser svijeta igrat će prvo na turniru u Adelaideu, koji počinje u nedjelju.

“U prošlosti sam uvijek imao priliku započeti jaku takmičarsku sezonu u Australiji i volim tamo igrati”, rekao je osvajač 21 Grand Slam naslova u petak u Dubaiju i dodao: “Nakon onoga što se dogodilo prošle godine, nadam se da ću dobiti pravu dobrodošlicu i da će mi to pomoći da igram svoj najbolji tenis.”

SCsport.ba