Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Epski meč: Murray nakon šest sati borbe izbacio Kokkinakisa s Australian Opena


Nevjerovatan meč na Australian Openu su odigrali Andy Murray i Thanasis Kokkinakis u okviru druge runde, a pobjedu je na kraju slavio teniser iz Velike Britanije rezultatom 3:2.

Australski teniser je sjajno otvorio meč i uzeo break na 2:3 koji je uspio zadržati do kraja i osvojiti set sa 4:6. Ipak drugi set je Kokkinakis dobio tek nakon tiebreka rezultatom 6:7.

Kokkinakis je i sjajno otvorio meč i imamo je break za 2:4, ali se onda sjajni Murray vratio u meč, uspio je izjednačiti, a zatim ponovo nakon tiebreka osvojiti set sa 7:6 i smanjiti prednosti domaćeg tenisera.

Nešto lakši je Murray uspio osvojiti četvrti set sa 6:3 i izjednačiti na 2:2, te meč odvesti u veliku dramu.

Oba tenisera su bila sigurna na svojim servisima u petom setu sve do rezultata, 3:3. Kokkinakis je imao servis, a Murray je stigao do 40:0, ipak domaćin je uspio vezati tri poena i donijeti izjednačenje. Murray nije uspio iskoristiti četiri break lopte, pa je Kokkinakis zadržao prednost nakon svog servisa.

Sjajni Andy Murray je uspio vro brzo vratiti izjednačenje jer je sa nulom (40:0) osvojio svoj servis.

Kod tenisera se primjetio evidentni umor, jedva su stajali na nogama te su ih kamere mnogo puta uhvatili kako se tresu od iscrpljenosti.

Uspio je Murray nakon 61. minute igre u posljednjem setu pri rezultatu 5:5 uzeti break nakon četiri prilike Kokkinakisu i na kraju je imao priliku servirati za pobjedu.

Teniser iz Velike Britanije je uspio nakon skoro šest sati tenisa (tačnije pet sati i 45 minuta) na kraju osvojiti svoj servis i slaviti sa 7:5, a ukupnih 3:2, te se plasirati u treću rundu gdje ga očekuje duel sa Robertom Bautista-Agutom.

Ovo je ujedno najduži meč u karijeri neuništivog Andyja Murraya (35).

SCsport.ba