Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Formula 1: Nakon tri godine održana utrka u Montrealu, aktuelni prvak najbrži

[ad_1]

Max Verstappen pobjednik je Velike nagrade Kanade! Aktuelni svjetski prvak slavio je na prvoj utrci u Montrealu nakon tri godine, nakon što su prošle dvije utrke otkazane zbog pandemije korona virusa. Na drugom mjestu završio je Carlos Sainz u Ferrariju, a na postolje se vratio Lewis Hamilton u Mercedesu.

Na četvrtom mjestu završio je George Russell koji se vrlo učinkovito probio kroz poredak u prvoj fazi utrke. Solidan oporavak Charlesa Leclerca okrunjen je s petim mjestom i dvocifrenim brojem bodova, ali Monežanin ne može biti sretan što je Verstappen pobjegao još 15 bodova u prvenstvu.

Esteban Ocon napušta Montreal kao najzadovoljniji član Alpinea, završio je utrku na šestom mjestu nakon što je kroz cijelu utrku pokazao vrlo solidan i konzistentan tempo. Ipak, nezadovoljstvo na drugoj strani garaže sigurno će biti veliko.

Fernando Alonso završio je na sedmom mjestu, a na kraju utrke bio je veoma nezadovoljan što nije završio ispred Ocona. Španac je imao neobično dugi prvi stint gdje je izgubio priključak za vodećim vozačima i tu je izgubio svaku šansu za postolje.

Odličan vikend odradila je ekipa Alfe Romeo. Valtteri Bottas je po običaju obavio svoj posao i završio na osmom mjestu, a devetoplasirani je Guanyu Zhou, koji je time drugi put u karijeri osvojio bodove. Krug osvajača bodove zatvara Lance Stroll na 10. mjestu.

Verstappen je na čelu generalnog plasmana i sada ima 175 bodova, prati ga Perez sa 129, dok je Leclerc treći sa 126.

SCsport.ba