Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Imao 45 godina: Iznenada preminuo borac koji je ispisao historiju UFC-a


Bivši MMA borac i član UFC-ove Kuće slavnih Stephan Bonner iznenada je preminuo u četvrtak, objavio je sinoć UFC.

Uzrok smrti su srčane komplikacije. Bilo mu je 45 godina.

“Stephan Bonnar bio je jedan od najvažnijih boraca koji su se ikad natjecali u oktogonu. Navijači su ga obožavali, povezivali se s njim, a on im je uvijek davao sve od sebe. Nedostajat će nam”, objavio je čelnik UFC-a Dana White.

Bonnar je bio dio prekretnice u UFC-ovoj historiji. On se 2005. borio protiv Forresta Griffina u finalu prve sezone reality showa The Ultimate Fighter, u kojoj su kroz tri runde protivnici pružili tako intenzivnu, srčanu i uzbudljivu borbu da su obojica dobila poziv da se pridruže UFC-u.

Bonnar je tu borbu izgubio, ali to je najmanje važno.

“To je bio najbolji poraz ikad. Niko se ne sjeća ishoda, ali svi se sjećaju borbe. To je bio jako važan trenutak za MMA, pomogli smo staviti ga na sportsku kartu svijeta, počele su nicati dvorane, djeca su počela trenirati i tako dalje”, rekao je u intervjuu 2012.

“Sve se promijenilo. Nisam mislio da ću imati UFC karijeru, to mi je bio samo hobi. Nakon toga, posvuda su me prepoznavali, čak i na najopskurnijim mjestima”, ispričao je prije dvije godine.

MMA karijeru završio je s omjerom 17-9, a borio se protiv šampiona kao što su Anderson Silva, Jon Jones i Tito Ortiz, a 2012. je jednoglasnom odlukom pobijedio poznatog hrvatskog borca Igora Pokrajca.

SCsport.ba