Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Iron Puki o kritikama kolega: Imali su priliku napraviti slične rezultate, nije im pošlo za rukom


Bosanskohercegovački profesionalni bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, započeo je pregovore s crnogorskim borcem Dilanom Prašovićem za revanš borbu u Sarajevu, a oglasio se i o kritikama bh. kolega nakon pobjede kojom je odbranio titulu prvaka Evrope u WBA verziji.

Borba Pukija protiv višestrukog prvaka Francuske Sirila Makiadija privukla je pažnju brojnih bh. boksera koji su na društvenim mrežama kritikovali način na koji je Puhalo pobijedio, a kako je rekao, njegova karijera je čista “kao suza” i nikada ništa nije uradio na nedozvoljen način, prenosi Klix.

“Moja karijera je čista kao suza i nikada u životu niti jednu marku nisam zaradio na nedozvoljen način, a to svi dobro znaju. Za sve u životu sam se morao potruditi i sve, bukvalno, od nule napraviti. Moj skor je 23:1, imam 22 pobjede od kojih su 21 bile nokautom, boksujem za elitnu WBA diviziju i u njoj sam dvostruki prvak Evrope. Trenutno sam 7. izazivač za svjetskog prvaka, a jedini poraz u karijeri sam doživio protiv Dilana Prašovića i to želim ispraviti”, kaže Puki u saopćenju pa dodaje:

“Započeli smo pregovore i nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti revanš borbu u Sarajevu. To će biti mega događaj. Činjenica da su obojica boksera u samom vrhu na relevantnim ranking listama garantuje spektakl u glavnom gradu BiH. Za kraj, što se tiče kolega koji me prozivaju posljednjih dana, mogu samo reći da su imali priliku napraviti slične rezultate u svojim karijerama. Međutim, to im nije polazilo za rukom.”

Podsjetimo, Puki je titulu osvojio prošle godine u oktobru protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka Romana Golovaščhenka iz Ukrajine tehničkim nokautom u drugoj rundi.

The post Iron Puki o kritikama kolega: Imali su priliku napraviti slične rezultate, nije im pošlo za rukom appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba