Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Jusuf Nurkić zatražio hrvatski pasoš

Nurkić je, piše na stranici Hrvatskog olimpijskog odbora, prije odlaska u NBA ligu ostvario traga u hrvatskoj košarci, igrajući za Cedevitu i Zadar.

T što će ovaj igrač Portland Trail Blazersa, na kraju ovog procesa, dobiti hrvatski pasoš niti najmanje ne bi trebalo zabrinuti navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine.

– Niti on ima želju za promjenom sportskog državljanstva niti Hrvatska planira oteti ovog sjajnog centra nego je ovdje riječ o izlasku u susret sportisti koji je humanitarno reagirao nakon potresa u Zagrebu i na Banovini, a i sada je finansijski angažiran oko izgradnje igrališta u Zadru koje bi trebalo nositi ime Krešimira Ćosića. Zapravo, Nurkićeva ideja je da u svakom od gradova u kojima je košarku igrao finansira izgradnju igrališta (Tuzla, Laško, Zagreb, Zadar) no po pitanju sporta pomalo inertne zagrebačke vlasti, navodno, na tu ideju zasad nisu reagirale – piše Večernji list.

Mediji su ranije pisali da je vlasnik pasoša Hrvatske postao i Edin Džeko.

Od pasoša članice Evropske unije sportisti imaju poslovne koristi, a mogu i jednostavnije putovati po svijetu, piše Faktor.ba.