Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Juve preokretom do pobjede na gostovanju kod Sassuola

[ad_1]

Sassuolo je napravio veliki broj prilika protiv Juventusa, ali Stara dama je uspjela doći do pobjede nakon preokreta u utakmici 34. kola italijanske Serije A.

Nakon ove pobjede, torinski klub ima osam bodova prednost u odnosu na Romu, s kojom se bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Prvu veliku šansu imao je Sassuolo u 11. minuti, ali to nije iskoristio Giacomo Raspadori. Domaći su nastavili napadati, a Davide Frattesi je glavom poslao loptu preko gola. Potom je pokušao Domenico Berardi, a na drugoj strani Paulo Dybala je imao veliku priliku u 28. minuti.

Gianluca Scamacca je bio u šansi u 34. minuti, a fantastično je to odbranio Gianluca Scamacca, koji je nedugo nakon toga zaustavio i pokušaj Frattesija. Sassuolo je uspio doći do gola nakon velikog broja pokušaja, a Raspadori je pogodio za 1:0 u 39. minuti.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak, a Dybala je poravnao u 45. minuti. U nadoknadi prvog dijela, Morata je imao šansu da donese prednost Staroj dami. Isti igrač prijetio je i na startu drugog poluvremena. U nastavku Frattesi za Sassuolo i Dušan Vlahović za Juventus bili su u prilikama.

Georgios Kyriakopoulos je propustio priliku za domaće, koje je Andrea Consigli spasio sjajnom intervencijom u 73. minuti. Do kraja utakmice bilo je još nekih šansi, a u 88. minuti Moise Kean je postigao gol za preokret i pobjedu.

(24sata.info / SC)