Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Juventus ostao bez uprave, svi dali ostavke i otišli iz kluba

Predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i izvršni direktor Maurizio Arrivabene odlučili su napustiti svoje funkcije, zajedno s još nekoliko ljudi iz kluba, to su Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia i Suzanne Keywood.

Agnelli, Nedved i Arrivabene i još 13 godina pod istragom su jer se klub tereti da je od 2018. do 2020. stekao prihode na sumnjiv način.

Pod istragom je Ronaldov transfer iz Real Madrida, odnosno Juventus nije u finansijskom izvještaju naveo platu koju je obećao Portugalcu, a iznosila je 19,9 miliona evra.

Isti iznos klub se obvezao isplatiti Ronaldu i u slučaju prijevremenog odlaska koji se dogodio. Dok je trajala pandemija virusa korona, Juventus je najavio, poput mnogih klubova, smanjenja plata igračima i to učinio na četveromjesečni period.

Međutim, tužioci nastoje dokazati da tu postoje netačni i falsifikovani iznosi i dokumenti koje klub nije prikazao. Jedan je takav uspio dospjeti van kluba, a u njemu su bile upravo Ronaldove finansije.

Juventus je prošle sezone prijavio rekordni gubitak od 254 miliona evra. Zbog svega su dioničari sazvali i izvanredni sastanak koji se trebao dogoditi prošle sedmice, ali je odgođen za decembar, pišu 24sata.