Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn osvojile drugo mjesto na UCI SHC utrci u Španiji


Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn osvojile su drugo mjesto u generalnom plasmanu na šestodnevnoj etapnoj UCI SHC utrci Andalucia Bike Race u Španiji.

Da je utrka bila neizvjesna do zadnjeg trenutka pokazuje i rezultat generalnog plasmana u kojem su nakon 18 sati i 17 minuta utrkivanja u šest etapa Njemčević i Dohrn za pobjednicama Katazinom Sosnom i Luetzelschwab Irinom zaostale nešto više od jedne minute. Na trećem mjestu podiji su upotpunile takmičarke Buff Megamo tima Janina Wust i Meritxell Figueras Garangou.

Osvajanjem drugog mjesta najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević je upisala 180 UCI bodova za svjetsku maraton ranking listu. Tandem Njemčević i Dohrn su tokom šest dana utrkivanja dva puta zauzele drugo mjesto, jedno treće te upisale dvije pobjede. Posljednju etapu kroz cilj su prošle kao najbrže ali sa razlikom nedovoljnom da upišu pobjedu u generalnom plasmanu.

„Zaista sjajnih šest dana utrkivanja i veoma sam sretna drugim mjesto i osvojenim 180 UCI bodova za svjetsku ranking listu. Posebno me raduje forma u kojoj se nalazim s obzirom da je glavni dio sezone u maju mjesecu“, rekla je Lejla Njemčević.

Naredna takmičenje za našu takmičarku će biti UCI C1 XCO Premantura na kojoj je prošle godine upisala pobjedu.

The post Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn osvojile drugo mjesto na UCI SHC utrci u Španiji appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba