Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Lejla Njemčević osvojila Svjetski kup u Češkoj: Ovo mi je najdraža pobjeda


Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević upisala je jednu od najvažnijih pobjeda u svojoj karijeri, nakon što je dominantnom vožnjom osvojila je Svjetski kup u disciplini maraton, održanom u češkom gradu Nove Mesto na Morave. 

Staza u Češkoj važi za jednu od najprestižnijih na svijetu sa dugom tradicijom održavanja utrka svjetskog kupa. Naša takmičarka je na stazi dugoj 120 kilometara kroz cilj prošla nakon pet sati i 25 minuta, drugo mjesto zauzela je litvanka Katazina Sosna, dok je treće mjesto zauzela Irina Luetzelschwab iz Švicarske, saopćeno je iz MTB saveza BiH.

Vozila su se dva kruga od 60 kilometara, uslovi na stazi su bili dodatno otežani kišom koja je padala od samog starta utrke, a Njemčević je nakon problema sa kočnicom doživjela pad u kojem je povrijedila koljeno, tako da je u prvom krugu zauzela treće mjesto. 

“Zaista je poseban osjećaj odnijeti pobjedu u Nove Mesto na Morave i sigurno da je ovo moja najdraža pobjeda do sada. Posebno sam sretna sa formom s obzirom na to da mi staza sa dosta ravnih dijelova nije u potpunosti odgovarala. Nakon pada sam jedan dio vozila rezervisano da se oporavim. Nakon što sam sustigla grupu napala sam na brdu a moj napad ispratila je Janina Wust, ipak na kraju utrke sam pojačala tempo odvojila se i prošla kroz cilj kao prva”, rekla je Lejla Njemčević.

Njemčević je pobjedom upisala novih 250 UCI bodova za svjetsku ranking listu te joj je uručena majica lidera u poretku Svjetske serije. Naredna utrka za bh. takmičarku je Svjetski kup u Italiji dužine 100 kilometara sa 3.700 metara visinskog uspona.

(FENA)

The post Lejla Njemčević osvojila Svjetski kup u Češkoj: Ovo mi je najdraža pobjeda appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba