Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Luka Garza dobio bh. pasoš


Luka Garza je dobio pasoš Bosne i Hercegovine te bi već u julskim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mogao biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću.

 

Upravo je putna isprava posljednji segment dokumentacije koju će Košarkaški savez BiH predati Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA).

“Već u ponedjeljak ćemo se obratiti nadležnima u FIBA po pitanju Garzinog statusa. Više nema nikakvih prepreka da ne bude registrovan kao igrač reprezentacije BiH, iskreno se nadamo da će FIBA promptno reagovati kako bismo mogli računati na njega već u julu. Time bismo zaključili jedan dugi proces, ali sve bi se na kraju trebalo isplatiti jer dobijamo košarkaša koji ima veliku želju nastupati za Bosnu i Hercegovini, a kojem mnogi predviđaju zavidnu karijeru”, kaže generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Igrajući u NCAA ligi, Luka Garza (23) je dobio brojne nagrade. Između ostalog, izabran je za univerzitetskog igrača 2021. godine.

Ove sezone je pružio nekoliko zapaženih nastupa u NBA ligi kao član Detroit Pistonsa, a posebno se izdvaja njegova partija u pobjedi nad San Antonio Spursima (117:116), kada je zabilježio 20 poena i 14 skokova.

(24sata.info)