Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”: U borbi večeri Nuh Hebibović pobijedio Nedima Malkoča


U sarajevskom Domu mladih  sinoć je održan tradicionalni 20. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

U borbi večeri u kategoriji do 71 kg Nuh Hebibović ( Ilidža Sarajevo) jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Nedima Malkoča (KBV Kurto Bihać).

U uvodnim borbama borili su se: do 71 kg Mirza Mujanović (Ilidža Sarajevo), koji je pobijedio tehničkim nokautom Amara Burekovića (KVB Đerzelez Kiseljak), u kategoriji do 63,5 kg Džan Ždrale (Casper Konjic), koji je pobijedio Amara Horozovića (Dragon Halifa) i do 91 kg Haris Islamović (Ilidža Sarajevo) bio je bolji od Šefika Hasića (Đerzelez Kiseljak).

U glavnim borbama do 81 kg Benjamin Memija (SuperPro Sarajevo) pobijedio je Jaska Skalića (KBV Kurto Bihać), a u kategoriji do 91 kg Ajdin Gadžo (KBS Panter Sarajevo) bio je bolji od Nasera Pipića (KBV Isak Zenica).

U publici u Domu mladih bila su brojna poznata imena iz svijeta borilačkih sportova, a organizatori su sponzorima i prijateljima manifestacije uručili zahvalnice.

“Drago nam je što smo nastavili tradiciju. Hvala svim borcima i trenerima, kao i publici. Behudin i Bido Bašović su pioniri borilačkog sporta u BiH i ovo je način da im se barem djelimično zahvalimo za doprinos koji su dali razvoju borilačkih sportova u BiH. To ne bi mogli uraditi bez pokrovitelja i prijatelja projekta: BH Telecoma d.d., BH Pošta d.o.o., Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Hotela President”, rekao je u ime organizatora Džemko Bašović.

SCsport.ba