Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Mesi dobija 2.000.000.000 eura od Saudijaca: Ovo je najveći ugovor u istoriji sporta, uzet će DUPLO VIŠE od Ronalda!

Lionel Mesi napušta PSŽ, ima još da odigra meč sa Klermonom u posljednjem kolu Lige 1 i završiće dvogodišnji mandat u Parizu. Kako navode strani mediji sve je završeno sa saudijskim Al Hilalom oko odlaska u ovu ekipu, a novac koji će Argentinac tamo dobiti je nevjerovatan.

Kako se ističe ukupna vrijednost dogovora biće 2.000.000.000 evra, a ozvaničenje se očekuje u utorak 6. juna. Barselona je željela da vrati Mesija, ali se to očigledno neće desiti, pošto katalonski “Sport” ističe da Mesi nije odolio arapskom novcu.

Navodno će Mesi potpisati ugovor na 400.000.000 evra godišnje, što je skoro duplo više od plate koju u Al Nasru ima Kristijano Ronaldo! S obzirom da se navodi da je vrijednost cijelog ugovora oko 2.000.000.000 evra ostaje pitanje da li će Argentinac potpisati petogodišnji ugovor ili će to značiti da je obavezan da kasnije bude ambasador Saudijske Arabije i da će imati obaveza oko promocije kandidature Saudijsske Arabije za Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

Ipak problem Mesiju pravi supruga Antonela Rokuzo, koja ima bojazni kako će se sa porodicom prilagoditi na državu u kojoj vladaju najstroži šerijatski zakoni, a uz to su i vremenske prilike ekstremne. Antonela i Leo imaju tri sina – desetogodišnjeg Tijaga, sedmogodišnjeg Matea i petogodišnjeg Ćira.