Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Mladi bh. bokseri osvojili 32 medalje na turniru ‘Trofej Grada Sarajeva’

[ad_1]

Međunarodni turnir u olimpijskom boksu za juniore i mlade “Trofej Grada Sarajeva” održan je od 18. do 20. novembra u Olimpijskoj dvorani ”Ramiz Salčin” u Sarajevu, povodom Međunarodnog dana djece.

Takmičari iz BiH osvojili su 11 zlatnih, 11 srebrenih, te deset bronzanih medalja, saopćeno je iz Bokserskog saveza Kantona Sarajevo.

Turnir je organizovao Bokserski savez Kantona Sarajevo u saradnji sa Bokserskim klubom ”Sarajevo”, a organizovan je u skladu sa pravilima Evropske bokserske asocijacije (EUBC).

Na turniru je učestvovalo oko 100 takmičara iz, Grčke, Slovenije, Švedske, Mađarske, Rumunije, Turske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Turske i BiH, među kojima su bili i mnogi nacionalni prvaci svojih zemalja.

Sva tri dana turnira su se mogli vidjeti odlični mečevi i uživati u vrhunskom boksu. Turnir je od neprocjenjive vijednosti za takmičare BiH, koji su po prvi puta u kategorijama juniora i mladih imali priliku u Sarajevu se takmičiti sa internacionalnim talentovanim takmičarima svjetskog kalibra.

Za najboljeg boksera turira proglašen je Krisztian Nileborg, koji je inače i aktuelni evropski juniorski prvak i najbolji bokser Evropskog prvenstva u olimpijskom boksu održanog 2022. godine u Italiji.

“Bilo je zadovoljstvo boksati na ovom turniru. Veoma smo zahvalni organizatoru za srdačan doček i odličnu organizaciju turnira. Nadam se da se vidimo ponovo iduće godine”, izjavio je Nileborg. 

Za najboljeg juniorskog boksera i bokserku turnira proglašeni su Benjamin Nileborg (Mađarska) i Isabelle Josefsson (Švedska). Za najboljeg mladog boksera i bokserku turnira proglašeni su Tomislav Đinović (Crrna Gora) i Seropian Lucin (Švedska).

SCsport.ba