Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Najbolji bh. kadeti i juniori putuju na Svjetsko prvenstvo u kickboxu u Italiji

[ad_1]

Od 1. do 9. oktobra 2022. godine kickbox reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na Svjetskom prvenstvu u kickboxu za kadete i juniore koje se održava u Italiji.

Prijavljeno je 2.500 takmičara iz 62 države. Našu zemlju predstavljat će 53 borca iz čitave Bosne i Hercegovine. Iz Kantona Sarajevo nastupit će četiri reprezentativca Nuh Hebibović, Tarik Okerić, Faris Aljić i Bilal Hodžić koji dolaze iz kickboxing akademije Ilidža i kluba borilačkih vještina Taekyon iz Sarajeva.

“Kickboxing akademija Ilidža i klub borilačkih vještina Taekyon imaju odličnu saradnju. Naša četiri borca zajedno su trenirala posljednjih sedmica i nadamo se da ćemo se iz Italije vratiti barem sa jednom medaljom. Sportisti su najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine i ponosni smo kada smo u prilici da naši članovi na svjetskim i evropskim prvenstvima predstavljaju Bosnu i Hercegovinu”, kaže Nermin Bašović, trener kickboxing akademije Ilidža koji se na Svjetskom prvenstvu za seniore u Francuskoj 2003. godine okitio zlatnom medaljom i te godine je proglašen za najboljeg sportistu BiH.

SCsport.ba